Ingrediente:
un borcan de 400 g ciuperci
două cepe
3-4 căței de usturoi
50 ml ulei
sare, verdeață
2 cartofi
Mod de preparare:
Se pun ciupercuțele într-o strecurătoare și le dăm sub un jet de apă rece. Apoi dăm ciupercuțele prin mașina de tocat. Într-o cratiță cu apă, se adaugă ciupercuțele tocate și sare.
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în cratița cu ciupercuțe.
Când cartofii sunt fierti, se scot separat, se toarnă câte puțină apă din oala în care au fiert ciupercile, până devine compoziția omogenă, la fel ca la piure.
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se toacă mărunt și se pun la călit cu puțin ulei într-o tigaie. După ce ceapa și usturoiul capătă o nuanță aurie, se adaugă în supă împreună cu cartofii.
La sfârșit se pune verdeața spălată în prealabil tocată mărunt.
sursa: bucataras.ro