Ingrediente:
5 sfecle roșii mici și rotunde
borș
o ceapă
două linguri ulei
300 gr. nuci măcinate
sare
piper negru măcinat
Mod de preparare:
Se spală bine sfeclele și se curăță. Se pun la fiert în apă cât să le acopere. Când sfeclele sunt fierte de jumătate, se adaugă borșul și se mai fierb până se înmoaie. Se scot sfeclele din apă, se lasă să se răcorească puțin, se taie deasupra un capac și cu ajutorul unei lingurițe se scoate mijlocul cu grijă, păstrând margini de 0,5 cm. Se toacă ceapa fin și se pune la călit în uleiul încins. Se adaugă puțină sare și se lasă până se înmoaie. Când este gata se opriește focul, se pune nuca măcinată și piperul măcinat și se omogenizează.
Se umplu sfeclele cu acest amestec, apoi se pun capacele.Se rade sfecla care s-a scos din mijloc, se amestecă cu restul de nuci și ceapa, se pune puțină zeamă rămasă de pe sfecle. Se pune sosul într-o tavă, se așează sfeclele și se dă tava la cuptor pentru 20-30 de minute. Se servesc calde sau reci.
Sursa: bucataras.ro