Ziarul electronic al arădenilor

Salată de ravioli cu ton

Ingrediente:

200 gr. ravioli cu brânză

200 gr. ton în suc propriu

2-3 linguri boabe de porumb

jumătate ardei kapia

100 gr. măsline fără sâmburi

5-6 roşii cherry

câteva boabe de piper

sare

două linguri ulei de măsline

o lingură zeamă de lămâie

pătrunjel verde

Mod de preparare:

Într-o oală se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când clocoteşte se pun ravioli, se lăsă să fiarbă cât este necesar, apoi se scurg de apă, se adaugă uleiul de măsline şi se lasă să se răcorească.

Măslinele se taie rondele, iar ardeiul kapia se curăţă de seminţe şi se taie bucăţi potrivite.
Peste paste se pune boabele de porumb, rondelele de măsline, ardeiul kapia. Se desface cutia de ton, se scurge sucul şi se adaugă bucăţele peste salată.

Se presară un praf de sare, boabele de piper, zeama de lămâie şi se amestecă. Deasupra se pun roşii cherry tăiate în sferturi şi se presară pătrunjel verde tocat.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.