Ziarul electronic al arădenilor

Salată de conopidă cu usturoi

Ingrediente:

un kg conopidă

două ouă

100 ml ulei floarea soarelui

o lingură ulei de susan

3 căței usturoi

seminte susan negru

zeama de la jumătate de lămâie

sare

Mod de preparare:

Conopida se desface bucățele, se spală, apoi se pune la fiert în apă cu puțină sare.

Într-un bol punem gălbenușul unui ou fiert și cel crud, puțină sare și amestecăm încet, mereu în același sens cu o lingură de lemn. Adăugăm treptat uleiul de floarea soarelui și uleiul de susan până formăm maioneza. La sfârșit punem zeama de la jumătate de  lămâie și amestecăm ușor. Conopida fiartă se scoate din apă, se lasă să se răcească și se pasează. Se amestecă cu maioneza, se adaugă usturoiul curățat și tăiat foarte mărunt și semințele de susan negru. Se poate servi pe pâine prăjită.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.