Ingrediente:
un macrou afumat (cca 200-250 de gr.)
o ceapă galbenă
o ceapă roşie
8 cartofi potriviţi
4 ouă
100 gr. măsline negre
două roşii
sare, ulei
zeamă de lămâie
verdeaţă pentru décor
Mod de preparare:
Se spălă bine cartofii şi ouăle şi se pun la fiert în vase separate (cartofii se fierbe în jur de 30 de minute iar ouăle 10 minute, la foc mic).
Între timp se curăţă peştele de piele şi oase.
Se curăţă cepele, se clătesc cu apă, se usucă şi se tăie inele. Se freacă ineluşele cu un pic de sare şi ulei să se înmoaie şi să le iasă iuţeala.
Se spălă măslinele şi se usucă pe prosoape de hârtie.
Se curăţă cartofii şi ouăle fierte şi se tăie după plac, la fel şi roşiile.
Se amestecă ingredientele. Se adaugă sare, ulei, zeamă de lămâie şi verdeaţă după gust.
sursa: bucataras.ro