Ziarul electronic al arădenilor

Şakşuka (mâncare turcească cu vinete)

Ingrediente:

două vinete

3 cartofi

4 roşii

o căpăţână usturoi

două cepe

2 ardei graşi

um ardei iute

150 ml ulei de măsline

o lămâie

patrunjel verde, sare, piper,  zahăr, cimbru uscat

Mod de preparare:

Vinetele se curăţă şi se taie cubuleţe. Se pun într-un castron cu apă rece şi sare şi se lasă deoparte. Cartofii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se prăjesc în ulei de măsline şi se scot separat. Se prăjesc câte puţini, nu toţi odată.

Se prăjesc şi vinetele, pe rând, apoi se pun separat.

Se prepară sosul. Ceapa se taie cuburi şi usturoiul de pisează. Se călesc împreună, peste se pune ardeiul gras tăiat cuburi şi ardeiul iute. Se pun şi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. Se pune şi o linguriţă cu zahăr. Se adaugă cimbrul uscat.

Se aşează în farfurie astfel: strat de cartofi asezonat cu sare şi piper, apoi strat de vinete şi la final sosul.

Se serveşte rece cu iaurt deasupra, sau cu lapte bătut.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.