Ziarul electronic al arădenilor

Pui cu ciuperci în sos de vin alb

Ingrediente:

o ceapă roșie

o căpățână usturoi

600 gr. ciuperci

un piept de pui

câteva roșii

50 ml. suc roșii

un ardei gras

2-3 linguri smântână

un pahar vin alb

pătrunjel

sare, piper

40 gr. unt

Mod de preparare:

Se topește untul în tigaie, se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și se călesc câteva minute, amestecând continuu. Se adaugă ciupercile și ardeiul gras tocate grosier și se lasă să fiarbă la foc mediu câteva minute.

Într-o altă tigaie se rumenește puiul tăiat cubulețe, după care se adaugă în tigaia cu ciuperci. Roșiile se taie cubulețe, se adaugă alături de sucul de roșii si vin. Se fierb aprox. 10 minute cu capacul pus. După ce scade, se pune smântâna, sare, piper, iar la final se asezonează cu pătrunjel tocat.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.