Ingrediente:
un pui mare
6 cartofi roșii
o căpățână de usturoi mică
90 gr. unt
o lămâie și jumătate
rozmarin
sare, piper
Mod de preparare:
Puiul se spală, se dă cu sare, apoi se pune într-un vas termorezistent. Cartofii se spală, se curăță de coajă, se taie bucăți potrivite și se amestecă cu sare, piper, rozmarin și zeama de la o jumătate de lămâie.
Într-o tigaie, se pune untul la topit împreună cu usturoiul pisat, pentru 2-3 min.
Puiul se unge, pe o parte și pe cealaltă, cu untul topit, apoi se presară rozmarin uscat. Restul de unt se pune lângă pui și se adaugă o cană cu apă.
Lămâia se taie în 4 și se pune în interiorul puiului.
Puiul se dă la cuptor pentru 30 min, apoi se scoate și se adaugă cartofii. Din când în când, se mai stropește puiul cu zeama care este în tavă. Se lasă în cuptor pentru o oră.
sursa: bucataras.ro