Ziarul electronic al arădenilor

Prăjituri cu migdale şi nucă de cocos

Ingrediente:

200 g făină

125 g zahăr

4 ouă

450 g ciocolată cu lapte

200 g unt

100 g migdale măcinate

1/2 linguriţă scorţişoară

esenţă rom

100 g nucă de cocos

Mod de preparare:

Se macină 200 g de ciocolată. Untul moale se amestecă cu zahărul şi ciocolata. Se bate cu bătătorul până devine spumă. Se adaugă ouăle unul câte unul. Se adaugă şi făina amestecată cu scorşiloara, esenţa de rom şi migdalele măcinate. Se amestecă totul bine.

Se pune hârtie de copt într-o tavă. Se pune aluatul. Se nivelează şi se punem la cuptor preîncălzit la 180° cam pentru 25 minute. Se face proba scobitoarei.

După ce prăjitura e gata se scoate şi se lasă să se răcească.

Între timp se face glazura.

Ciocolata se topeşte pe aburi şi se glazurează prăjitura. Se decorează cu nucă de cocos.

Când s-a răcit şi glazura, se taie pătrăţele şi se serveşte.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.