Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură Trifle cu căpșuni

Ingrediente:

250 gr. căpșuni

4 mere

250 gr. mascarpone

200 ml. smântână pt. frișcă

150 gr. biscuiți amaretti (15- 20 buc)

două linguri zahăr

jumătate lămâie

4 linguri mari miere

un plic zahăr bourbon

3-4 linguri lapte

Mod de preparare:

Prima dată se curăță merele de coajă, se îndepărtează cotorul, și apoi se taie bucățele. Într-o tigaie se pun merele împreună cu zahărul și două linguri de apă și o lingură de zeamă de lămâie. Se lasă până se înmoaie merele, ca să nu se ardă, dacă e nevoie se mai adaugă două linguri de apă. Când merele sunt gata nu trebuie să fie apoase. Se lasă să se răcească.

Se bate frișcă, crema mascarpone se amestecă cu ajutorul unui tel sau mixer cu mierea, restul de zeamă de lămâie, coaja rasă de la lămâie și zahărul bourbon. Se adaugă laptele, trebuie să aibă consistența unei smântâni groase, daca e nevoie se mai adaugă 2-3 linguri lapte, apoi se amestecă cu frișca. Căpșunii se taie în jumătate sau sferturi.

Într-o cupă mai mare se pun două linguri mascarpone, apoi 4 biscuiți sfărâmați, apoi jumătate din  mere și căpșuni. Se continuă din nou cu crema mascarpone, apoi cu un strat de biscuiți sfărâmați nu foarte mărunt, fructele rămase, iar deasupra mascarpone și biscuiți. Se dă la frigider o oră apoi se servește.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.