Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură fragedă cu mere

Ingrediente:

250 gr unt rece (dat pe răzătoare)

185 gr zahăr brun (pudră)

două ouă

550 gr făină

50 ml lapte dulce

o linguriță drojdie uscată

vanilie

coaja de la o portocală

Umplutura de mere:

9 mere foarte mari

250 gr zahăr

vanilie, scorțișoară

Mod de preparare:

Aluatul se prepară simplu: amestecând toate ingredientele până rezultă o cocă elastică. Se lasă deoparte până se pregătește umplutura.

Merele se spală, se curăță și se dau pe răzătoarea mare, se presara deasupra zahărul, vanilia și scorțisoara, se amestecă.

Aluatul se împarte în două. Se întinde prima foaie după ce se înfăinează ușor suprafața de lucru, apoi se pune puțină făină și pe sucitor și pe aluat.

După ce s-a întins foaia se pune în tavă, se înțeapă cu o furculița și deasupra se pun merele.

Din nou se întind foaia de plăcintă, în același mod și se pune deasupra peste mere. Se înțeapă din loc în loc ușor cu furculița.

Se coace plăcinta la 180 de grade pentru 40 de minute sau până este rumenită frumos.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.