Ingrediente:
pentru aluat:
300 gr unt
100 gr zahăr pudră
100 gr iaurt
două ouă
un plic praf copt
faina cât cuprinde
pentru umplutură:
două kg dovleac (fără coajă)
200 gr zahăr
50 gr unt
o linguriță scorțișoară
două linguri amidon
Mod de preparare:
Se taie dovleacul bucăți mai mici apoi se curățăm de coajă. Se rade dovleacul pe răzătoarea mare și se pune într-un vas. Se adaugă zahărul, untul și scorțișoara și se lasă pe foc până se înmoaie bine de tot dovleacul. Se adaugă amidonul în ploaie și se amestecă. Se dă deoparte să se răcorească.
Se pregătește aluatul. Se freacă untul cu zahărul pudră. Se adaugă ouăle și iaurtul apoi se încorporează făina și praful de copt. Se frământă până se obține un aluat moale, dar nelipicios, care să poate fi întins.
Se împarte aluatul în două și se întind două foi dreptunghiulare. Se pune prima foaie în tava tapetată cu hârtie de copt. Se înțeapă foaia cu furculița pe toată suprafața ca să nu se umfle la copt.
Se pune umplutura peste prima foaie și se nivelează. Se pune a doua foaie deasupra așezând marginile în așa fel încât să se acoperă umplutura și se înțeapă și aceasta. Se dă la cuptor până devine putin rumenă deasupra. Se lasă să se răcească de tot apoi se taie cuburi cu un cuțit bine ascuțit.
Sursa: bucataras.ro