Ingrediente:
250 g pişcoturi
150 g almette cu smântână
150 g zahăr pudră
esenţă de vanilie
200 ml frişcă lichidă
500 gr. iaurt cu piersici
două plicuri gelatină granule
700 gr. compot piersici
100 ml frişcă
Mod de preparare:
Se tapetează o formă de chec cu folie alimentară. Pişcoturile se trec prin sucul stors din compot şi cu ele se tapetează marginile formei de chec. Se taie puţin din fiecare pişcot.
Gelatina se hidratează în 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fără a o da în clocot. Crema de brânza cu smântână se amestecă cu zahărul pudră, se adaugă apoi esenţa de vanilie, iaurtul de fructe , gelatina topită şi frişca bătută spumă.
Crema obţinută se toarnă în forma de chec tapetată cu pişcoturi. Peste cremă se aşează din nou pişcoturi. Se dă la frigider de seara până dimineaţa sau cel puţin pentru 4 ore.
Se răstoarnă invers pe un platou.
Piersicile din compot se taie felii şi se aşează pe prăjitură. Frişca se mixează spumă tare şi se decorează prăjitura.
sursa: bucataras.ro