Ingrediente:
două ouă
un plic praf de copt
un plic zahăr vanilat,
6 linguri de făină
3 linguri zahăr
3 linguri ulei
6 linguri de lapte
o esență vanilie
pentru jeleu:
două plicuri de budincă cu gust de caramel
6 linguri de zahăr
700 ml. suc cola sau pepsi
Mod de preparare:
Se bat ouăle bine cu un pic de sare cu un tel apoi se adaugă uleiul, laptele și se omogenizează bine după care se pune și zahărul și se amestecă până se mai topește din zahăr și se toarnă și esența.
Separat se amestecă praful de copt și zahărul vanilat cu făina, se omogenizează bine apoi se încorporează peste cele lichide.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pune compoziția la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenește.
Între timp se pregătește jeleul. Se pun cele două plicuri de budincă și se amestecă cu zahărul și apoi se toarnă și sucul cu mare grijă să nu se formeze cocoloașe, se pune pe foc mic amestecând continu până se îngroașă.
Se dă deoparte și se lasă la răcit.
Când blatul este gata se lasă să se răcească, apoi se toarnă jeleul și se dă la frigider pentru 1-2 ore apoi se poate servi.
sursa: bucataras.ro