Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu iaurt și dulceață

Ingrediente:

4 ouă

o cană și jumătate ulei

o cană și jumătate zahăr

4 căni făină

400 gr. iaurt

Coaja rasă de la o portocală

o esență vanilie

un plic praf copt

200 gr. dulceață vișine

Mod de preparare:

Într-un bol se bat spumă ouăle cu zahărul până ce își dublează volumul. Se adaugă iaurtul și se mixează, uleiul treptat mixând mereu iar pe urmă, esența, coaja rasă de portocală și se mixează.

Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă trepatat în compoziția cu ouăle.

În tava de copt tapetată cu hârtie de copt se adaugă compoziția și peste aceasta se pune marmelada.

Se dă la cuptor preîncălzit circa 40 minute până ce prinde culoare deasupra. Se lasă să se răcească și apoi se poate tăia.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.