Ingrediente:
300 g. pişcoturi
150 g. cremă de brânză cu smântână
500 g. iaurt cu căpşuni
un plic zahăr vanilat
un plic gelatin (10 g.)
200 ml. frişcă lichidă
un plic de întăritor de frişcă
300 g. căpşuni
150 g. zahăr pudră
sirop de căpşuni
Mod de preparare:
Gelatină şi toarnă peste 100 ml. apă rece şi se lasă timp de 10 minute la înmuiat. Apoi se pune la încălzit pe baie de apă amestecând încet până la dizolvarea totală.
Frişcă lichidă se bate cu mixerul. Când începe să se omogenizeze se adaugă zahărul vanilat şi întăritorul de frişcă.
Conţinutul cutiei de brânză cu smântână se pune într-un castron şi se freacă împreună cu zahărul pudră. Apoi se adaugă iaurtul cu căpşuni amestecându-l bine cu cremă de brânză.
Se amestecă frişca împreună cu crema de brânză şi iaurtul şi cu gelatina.
Pişcoturile se taie de mărimea tăvii de chec şi se trec prin sirop rapid să nu se înmoaie.
În tava de chec tapetată cu folie alimentară se pun pişcoturi de jur împrejur, iar în partea de jos se pun căpşuni tăiate în două sau întregi.
Peste acestea se toarnă crema, deasupra cremei se pun căpşuni şi pişcoturi.
Trebuie să stea la frigider câteva ore sau chiar peste noapte.
Când este bine închegată se ia un platou, se pune deasupra tăvii şi se răstoarnă. Se scoate folia şi se ornează cu frişcă.
sursa: bucataras.ro