Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu caise și vișine

Ingrediente:

6 ouă

180 gr. zahăr

180 gr. făină

50 ml. ulei

sare

vanilie

500 gr. caise fără sâmburi + 3 linguri zahăr

200 gr. vişine

zahăr pentru pudrat

Mod de preparare:

Caisele se taie, se scot sâmburii și se amestecă cu zahăr, la fel și vișinele.

Se pune un vas cu apă pe foc și se lasă să fiarbă. Ouăle se pun într-un bol împreună cu zahărul și sarea. Se ia cratița de pe foc și se pune vasul cu ouăle deasupra lui. Se mixează până ce spumă a devenit foarte consistența, apoi se ia vasul de pe cratița și se mixază până ce compoziția s-a răcit. Se încorporează apoi ușor făina.

La final se adaugă uleiul și vanilia. Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se presară vișinele și caisele scurse de siropul lasat.

Se pune tava la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Dupa 30 de minute se poate verifica cu o scobitoare dacă este coaptă. Se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.