Ingrediente:
3 ouă
8 linguri de ulei
8 linguri de lapte
4 linguri zahăr
7 linguri de făină
două linguri de cacao
un plic praf de copt
umplutura:
un plic budincă de vanilie
400 ml lapte
două-3 linguri zahăr
căpșuni (proaspeți, congelați sau din compot)
zahăr pudră
Mod de preparare:
Se pregătește budinca conform instrucțiunilor de pe plic și se lasă la răcit.
Pentru blat se mixează albușurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se mixează în continuare până se topește zahărul. Se adaugă pe rând gălbenușurile amestecând bine după fiecare, apoi uleiul și laptele.
Se adaugă făina cernută cu praful de copt și cacao, se amestecă ușor cu o lingură. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu un poș pentru ornat se punem budinca alternând cu căpșunii.
Se punem în cuptorul preîncălzit pentru 35 minute. Se pudrează cu zahăr praf când este rece.
sursa: bucataras.ro