Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu bundincă și căpșuni

Ingrediente:

3 ouă

8 linguri de ulei

8 linguri de lapte

4 linguri zahăr

7 linguri de făină

două linguri de cacao

un plic praf de copt

umplutura:

un plic budincă de vanilie

400 ml lapte

două-3 linguri zahăr

căpșuni (proaspeți, congelați sau din compot)

zahăr pudră

Mod de preparare:

Se pregătește budinca conform instrucțiunilor de pe plic și se lasă la răcit.

Pentru blat se mixează albușurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se mixează în continuare până se topește zahărul. Se adaugă pe rând gălbenușurile amestecând bine după fiecare, apoi uleiul și laptele.

Se adaugă făina cernută cu praful de copt și cacao, se amestecă ușor cu o lingură. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu un poș pentru ornat se punem budinca alternând cu căpșunii.

Se punem în cuptorul preîncălzit pentru 35 minute. Se pudrează cu zahăr praf când este rece.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.