Ziarul electronic al arădenilor

Plăcintă cu iaurt și vișine

Ingrediente:

un pachet foi de plăcintă

ulei pentru uns foile

900 gr. iaurt

250 gr. zahăr

5 ouă

un plic zahăr vanilat

coajă rasă de portocale

o banană

200 gr. vișine fără sâmburi

Mod de preparare:

Foile se lasă să se dezghețe la temperatura camerei. Iaurtul se amestecă cu zahărul și zahărul vanilat până ce acesta se topește după care se amestecă cu ouale bătute puțin înainte. Se adaugă apoi coaja rasă de portocale, banana tăiata rondele și vișinele bine scurse.

Se iau 4 foi și se ung cu ulei una câte una apoi se așează în tava tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate din cantitatea de iaurt,  se procedează la fel cu alte 4 foi după care se toarnă și restul de iaurt.

Se pun și restul de foi și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru cca. 40-45 de minute, să se rumenească frumos deasupra.

Când e gata se scoate din cuptor iar deasupra se toarnă siropul lăsat de vișine.

Se lasă la răcit după care se porționează și se servește.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.