Ingrediente:
un pachet foi de plăcintă
ulei pentru uns foile
900 gr. iaurt
250 gr. zahăr
5 ouă
un plic zahăr vanilat
coajă rasă de portocale
o banană
200 gr. vișine fără sâmburi
Mod de preparare:
Foile se lasă să se dezghețe la temperatura camerei. Iaurtul se amestecă cu zahărul și zahărul vanilat până ce acesta se topește după care se amestecă cu ouale bătute puțin înainte. Se adaugă apoi coaja rasă de portocale, banana tăiata rondele și vișinele bine scurse.
Se iau 4 foi și se ung cu ulei una câte una apoi se așează în tava tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate din cantitatea de iaurt, se procedează la fel cu alte 4 foi după care se toarnă și restul de iaurt.
Se pun și restul de foi și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru cca. 40-45 de minute, să se rumenească frumos deasupra.
Când e gata se scoate din cuptor iar deasupra se toarnă siropul lăsat de vișine.
Se lasă la răcit după care se porționează și se servește.
sursa: bucataras.ro