Ziarul electronic al arădenilor

Plăcinta ciobanului

Aluatul:

500 gr. făină

3 linguri ulei

5 grame drojdie proaspătă

un vârf cuțit sare

200-250 ml apă caldă

Umplutura:

350 gr. brânză vaci

500 gr. telemea de oaie sărată data prin razatoarea mare

Mod de preparare:

Cuptorul se încălzește la 180 grade. În apă se dizolvă drojdia. Făina se cerne și se adaugă sarea, se amestecă și se adaugă uleiul. Peste făină se adaugă drojdia cu apa și se formează o cocă elastică. Se lasă la dospit minim o oră. Se formează 5 bile.

Fiecare bila se întinde subțire pe o planșetă presarată cu făină. Se taie în formă de floarea soarelui în 4- 6 – 8 bucăți în funcție de cât de multă brânză doriți și se unge cu ulei. În mijloc se întinde compoziția formată din brânză și telemeaua de oaie.

Se acoperă cu o bucată de aluat sau două, apoi iarăși se ungem cu ulei și se întinde din nou compoziția din brânză. Se procedează la fel până se termină aluatul.

Se unge plăcinta cu ulei și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor pentru 20 minute până plăcinta se rumenește ușor.

Se servește caldă sau rece după preferințe.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.