Ziarul electronic al arădenilor

Trenurile Soarelui, în circulație spre staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării

cfrcalatori-roProgramul estival de transport Trenurile Soarelui începe vineri, 12 iunie, legăturile din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării fiind făcută, timp de trei luni, cu peste 40 de trenuri.

CFR Călători a anunţat că, prin acest program, toate regiunile ţării vor fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii.

Prin programul estival de transport, timp de trei luni, până la 15 septembrie, turiştii vor avea la dispoziţie peste 40 de trenuri, care vor asigura legături din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării. Trenurile în plus vor fi introduse treptat în circulaţie, iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungită până la Constanţa, Mangalia şi retur.

În acest sezon estival, pentru turiştii din Craiova, legătura cu Constanţa şi retur va fi realizată cu un tren direct, iar pentru cei din Braşov, cu două trenuri directe. De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din ţară vor avea legături frecvente între Constanţa şi staţiunile de pe litoral.

CFR Călători precizează că în trenurile InterRegio, pasagerii au acces la prize pentru a încărca bateria laptopului, a tabletei sau a telefonului mobil şi există instalaţii de climatizare, iar în trenurile de lung parcurs care pornesc de la sau spre Oradea şi Arad, respectiv IR 1932/1931 şi IR 1822/1821, pasagerii pot lua micul dejun, prânzul sau cina la vagonul restaurant.

Pasagerii CFR Călători vor putea călători şi la tarife reduse. Astfel, preţul pentru o călătorie Bucureşti – Constanţa, fără reduceri, este de 30,50 la tren Regio şi de 62 lei la tren InterRegio.

De asemenea, un bilet dus-întors are 10 la sută reducere din tariful de transport şi costă la clasa a doua 54,9 lei la tren Regio şi 112,40 lei la tren InterRegio. La cumpărarea cu o anticipaţie de peste 21 de zile, reducerea este de 25 la sută din tariful de transport şi biletul la clasa a doua costă 47,5 lei la tren InterRegio şi 22,9 lei la tren Regio. Cu oferta Minigrup 2-5, reducerile acordate sunt de până la 25 la sută, respectiv 30 la sută la cumpărarea online.

Trenurile Litoral care circulă fără opriri intermediare, între Bucureşti Nord şi Constanţa, ajung la destinaţie în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucureşti – Constanţa, este în medie de circa două ore şi 20 minute.

Pentru a facilita accesul turiştilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucureşti Nord – Tulcea Oraş şi retur. De asemenea, în fiecare zi, cele patru trenuri – două dus şi două întors – din graficul zilnic vor continua să circule între Medgidia şi Tulcea.

Totodată, pasagerii care circulă de la Bucureşti la Constanţa şi retur îşi vor putea transporta zilnic şi bicicleta în trenurile IR 1985, IR 1582, IR 1587, IR 1588, pentru un tarif de 10 lei.

CFR Călători precizează că, odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea programul de circulaţie adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local, în gări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.