Ziarul electronic al arădenilor

Pilaf de primăvară

Ingrediente:

200 gr. orez

200 gr. urzici

200 gr. leurda

3 cepe verzi

o legătură de mărar

un morcov

ulei pentru prăjit (2-3 linguri)

sare

Mod de preparare:

Se spală orezul în mai multe ape reci, la fel se procedează şi cu verdeaţa. Separat, într-o oală mai mică, se pune puţină apă cu un praf de sare şi când dă primul clocot se introduc urzicile şi se fierb descoperit un minut.

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Se adaugă leurda tocată, se mai călesc câteva minute după care se pune şi morcovul tăiat cubuleţe, urzicile opărite (scurse de zeamă şi orezul spălat. Se pune zeama în care s-au fiert urzicile şi încă de două ori apă.

Se pune capacul, se fierbe 7 minute. Se spală şi se toacă mărunt mărarul, se pune peste orez, se mai lasă 3-5 minute să fiarbă preparatul după care se ia de pe foc pentru ca orezul să se umfle în aburi.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.