Ziarul electronic al arădenilor

Ghiveci de legume

Ingrediente:

2-3 cepe

3-4 linguri ulei de măsline

o legătură ceapă verde

o legătură usturoi verde

5-6 ardei graşi mari copţi

un dovlecel

jumătate kg ciuperci de pădure

3 morcovi

3-4 roşii mari de grădină

sare, piper, mărar

o ceşcuţă mică de orez

Mod de preparare:

Ceapa curăţată, spălată şi tăiată fideluţe se pune la călit în câteva linguri ulei de măsline. Se adaugă ceapa verde tăiată mai mare şi usturoiul. Se lasă 2-3 minute să se călească ceapa, se adaugă ardeii graşi copţi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi mai mare, se lasă să se călească puţin şi se adaugă morcovii tăiaţi rondele.

Se lasă 2-3 minute şi se adaugă ciupercile tăiate felii mai mari. Când acestea s-au înmuiat se adaugă dovlecelul tăiat cuburi măricele. Se adugă după gust sare, piper, mărar, roşiile curăţate de coajă şi tăiate cuburi mari ceşcuţa de orez, se opreşte focul şi se transferă toată compoziţia într-un vas termorezistent care se dă la cuptorul încins la 180 grade pentru 30 minute.

Se serveşte simplă sau ca şi garnitură.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.