Ziarul electronic al arădenilor

Piftie de porc

Ingrediente:

Două kg. carne de porc: 1-2 urechi, 4 picioare, un ciolan proaspăt, carne de la cap

o ceapă

2 morcovi

un castravete acru,

jumătate gogoşar acru (pentru decor)

hrean ras

o căpăţână usturoi

câteva fire de pătrunjel verde

sare, piper

Mod de preparare:

Se pune toată carnea într-o cratiţă mai mare împreună cu morcovii, ceapa şi apă cât să o acopere cu 2-3 degete. Se fierbe acoperit la foc mic, se ia spuma, se pun două linguriţe de sare şi se lasă să fiarbă până se desprinde carnea de pe oase, vreo 2-3 ore.
Între timp se pregătesc mai multe castronele şi ceşti, pe care se pune decorul din felii de morcov fiert, castravete şi gogoşar feliat, frunze de pătrunjel verde.

Dupa ce a fiert carnea, se strecoară zeama într-un vas iar carnea se lasă să se răcorească.
Se pisează bine usturoiul şi se amestecă cu 100 ml zeamă de la piftie, să stea puţin. Se strecoară apoi zeama de la usturoi peste zeama din vas. Carnea se porţionează şi se pune peste decor în castronele şi ceşti. În zeamă se mai pune, dacă mai trebuie, sare, piper. Se toarnă zeama peste carne, cât să o acopere puţin, se să totul la frigider. În maxim o oră piftia este gata.

La servire se desprinde uşor cu un cutit pe margine până se dezlipeste de recipient şi se întoarce pe platou sau pe farfurii. Se decorează fiecare porţie de piftie cu hrean, frunze de pătrunjel, salată verde.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.