Ziarul electronic al arădenilor

Piept de pui cu ciuperci

Ingrediente:

un piept pui

400 gr. ciuperci

350 gr. smântână

200 gr. carne afumată porc

50 gr. unt

4 gălbenușuri de ou

5 căței usturoi

5 fire ceapă verde

sare, piper, cimbru

Mod de preparare:

Pieptul se spală și se taie bucăți. Bucățile se rumenesc în unt, se scot, iar în untul rămas se călește ceapa tăiată rondele.

După ce devine aurie, se toarnă o ceașcă de supă de legume, apoi se adaugă puiul, usturoiul tocat fin, sare, piper și cimbru, toate după gust. Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă cam 15 minute. Imediat după, se va adăuga smântâna și se mai lasă 2-3 minute.

Carnea afumată se prăjește separat și se taie fâșii.

Ciupercile se spală și se pun la fiert cu puțină sare, cam 15 minute.

Într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei, se așează alternativ fâșiile de carne afumată și de pui, apoi ciupercile și la final se toarnă zeama rămasă de la pui amestecată cu gălbenușurile.

Se dă la cuptor până ce se rumenește.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.