Ziarul electronic al arădenilor

Pflaumenkuchen (Prăjitură cu prune)

Ingrediente:

3 ouă

250 g zahăr

250 g făină

100 ml ulei

un plic zahăr vanilat

o linguriţă praf de copt

coaja de la o lămâie

400-500 g prune

puţin unt şi făină pentru forma de copt

Mod de preparare:

Se mizează ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat cam 10 minute până se topeşte. Se adaugă uleiul, apoi făina amestecată cu praful de copt şi coaja de lămâie. Rezultă un amestec destul de grosuţ cam ca şi la chec.

Se spală prunele, se taie în patru cu un cuţit bine ascuţit şi se scot sâmburii. Se şterg cu un prosop absorbant dacă e nevoie.

Se unge o tavă de tartă cu unt şi se presară cu făina, apoi se toarnă aluatul. Se aranjează prunele desupra şi se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade 30 de minute sau până se rumeneşte. Se pudrează cu zahăr când s-a răcit, se porţionează şi se serveşte.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.