Ziarul electronic al arădenilor

Peşte cu mămăliguţă şi usturoi

Ingrediente:

doi peşti mari (cod, crap, păstrăv)

sare

100 gr. făină

ulei

un litru apă pentru mămăligă

250 gr. de mălai

5-6 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Se curăţă peştii, se taie, se dau cu sare, apoi se dau prin făină şi se pun la prăjit în ulei. Se prăjesc pe ambele părţi.

Pentru mămăliguţă se pune apa, o linguriţă de sare şi o lingură de ulei şi înainte de a clocoti apa, se adaugă mălaiul, amestecându-se în acelaşi timp. Se lasă la foc mic să se coacă, amestecându-se din când în când.

La final se toarnă într-un castron umezit cu apă rece

Usturoiul se curăţă şi se presează într-o farfurie, după care se adaugă sare şi apă şi se amestecă bine.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.