Ingrediente:
500 g paste
două vinete mari
o ceapă mare
trei roșii
o legătură de pătrunjel
3 căței de usturoi
50 ml ulei
sare, piper
o lingură oțet de vin
frunze de busuioc
Mod de preparare:
Se spală și se taie vinetele cuburi. Se presară cu sare și se lasă să se scurgă de zeamă. Dupa ce s-au scurs, se adaugă două linguri de ulei, oțet de vin și piper.
Se amestecă bine și se coc timp 40 minute.
Pastele se fierb în apă cu sare. Se clătesc cu apă rece după fierbere și se lasă la scurs.
Roșiile, usturoiul și ceapa se călesc în restul de ulei. Se adaugă pătrunjelul și busuiocul tocate mărunt, apoi vinetele coapte. Se lasă pe foc pentru câteva minute. Apoi se pun pastele și se amestecă încet, se mai lasă pe foc vreme de câteva minute.
sursa: crestinortodox.ro