Ingrediente:
280 g paste
două cepe
un ardei graș roșu
6 roșii mari
o ceașcă apă
ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Punem apa la fiert cu un praf de sare și o lingură de ulei. Când apa începe să fiarbă, punem pastele și le lăsăm 8-10 minute, apoi le punem la scurs într-o strecurătoare.
Spălăm legumele. Ceapa o tăiem mărunt iar ardeiul fâșii. Decojim roșiile, le tăiem în patru și le punem în vasul de la blender. Mixăm bine până obținem o pastă.
Punem ceapa la călit în 2-3 linguri de ulei, iar când s-a înmuiat adăugăm ardeiul.
Amestecăm, lăsăm să se călească 5 minute la foc mic, apoi adăugăm roșiile, ceșcuța de apă și lăsăm să fiarbă până scade și obținem un sos consistent.
Condimentăm apoi cu sare și piper după gust. Adăugăm pastele fierte peste sosul de legume și amestecăm. Când servim putem presăra busuioc/parmezan.
sursa: bucataras.ro