Ziarul electronic al arădenilor

Papardelle cu ficăței de pui

Ingrediente:

400 gr. ficăței de pui

două linguri ulei

o ceapă

2 căței de usturoi

300 gr. papardele proaspete sau 200 gr. uscate

pătrunjel verde

salvie uscată

sare, piper

5 linguri vin dulce alb

o lingură unt

Mod de preparare:

Se începe cu prepararea pappardellelor. Pentru acestea e nevoie de două ouă, 200 gr. făină și sare. Se amestecă bine ingredientele, apoi se trec prin mașina de paste (sau se întind cu sucitorul). După ce s-a subțiat aluatul se taie fâșii late de aproximativ 1-1,5 cm care se lasă puțin la uscat, apoi se fierb în apă clocotă cu sare timp de 3-4 minute.

Între timp se toacă ceapa și usturoiul fin. Se pune ceapa la călit în uleiul încins, se lasă să se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul. Se lasă câteva secunde, apoi se pun ficățeii spălați, tăiați bucăți mai mici și scurși. Se amestecă bine până se prăjesc ușor pe toate părțile, apoi se stinge cu vinul călduț. Se pune sare, piper, salvia și pătrunjelul tocat fin și se lasă să fiarbă până sosul scade la jumătate. Se oprește focul și se amestecă cu pastele fierte și scurse.

sursa: bucatatras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.