Ingrediente:
400 gr. ficăței de pui
două linguri ulei
o ceapă
2 căței de usturoi
300 gr. papardele proaspete sau 200 gr. uscate
pătrunjel verde
salvie uscată
sare, piper
5 linguri vin dulce alb
o lingură unt
Mod de preparare:
Se începe cu prepararea pappardellelor. Pentru acestea e nevoie de două ouă, 200 gr. făină și sare. Se amestecă bine ingredientele, apoi se trec prin mașina de paste (sau se întind cu sucitorul). După ce s-a subțiat aluatul se taie fâșii late de aproximativ 1-1,5 cm care se lasă puțin la uscat, apoi se fierb în apă clocotă cu sare timp de 3-4 minute.
Între timp se toacă ceapa și usturoiul fin. Se pune ceapa la călit în uleiul încins, se lasă să se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul. Se lasă câteva secunde, apoi se pun ficățeii spălați, tăiați bucăți mai mici și scurși. Se amestecă bine până se prăjesc ușor pe toate părțile, apoi se stinge cu vinul călduț. Se pune sare, piper, salvia și pătrunjelul tocat fin și se lasă să fiarbă până sosul scade la jumătate. Se oprește focul și se amestecă cu pastele fierte și scurse.
sursa: bucatatras.ro