Ziarul electronic al arădenilor

Pâine cu spanac

Ingrediente:

500 gr făină

un plic de 10 gr de drojdie uscată sau jumate de cubuleț drojdie proaspată

sare

75 ml apă sau lapte

200 gr spanac

un pic de ulei (o lingură)

alte semințe, după gust

Mod de preparare:

Făina se pune într-un castron mai mare, în mijloc se face o gaură în care se va pune drojdia amestecată în prealabil cu laptele călduț, sarea, uleiul. Se amestecă puțin, se acoperă cu un prosop și se lasă așa cam 30 minute.

Între timp spanacul se spală, se opărește în apă cu sare și se taie mărunt.

Se adaugă în aluat și se frământă foarte bine, până când aluatul nu se mai ține de mână, se acoperă din nou cu prosopul și se lasă la dospit cam o oră (până când își triplează volumul).

Cuptorul se încălzește la 180 grade și din aluatul dospit se formează pâinici (6 bucăți), se așaeză în tavă, deasupra se dau cu puțină apă (ca să facă coajă) și se dau la cuptor.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.