Ingrediente:
o bucată de praz potrivită
200 gr. orez
100 ml. ulei de măsline
100 gr. măsline
un morcov
un vârf linguriţă busuioc
un vârf linguriţă ghimbir praf
o legătură de pătrunjel verde
sare, piper după gust
Mod de preparare:
Prazul curăţat, spălat se toacă mărunt şi se pune la călit în uleiul încins. Morcovul curăţat, spălat se rade pe răzătoarea mică şi se pune la călit peste praz.
Orezul spălat, scurs se adaugă peste praz şi morcov călind câteva minute. După 5 minute peste orez se pun 200 ml. apă caldă şi se lasă să fiarbă.
Când apa a scăzut se adaugă câte 200 ml. apă caldă de două ori. Când orezul este fiert se adaugă măslinele şi condimentele, pătrunjelul tocat mărunt, se opreşte focul şi se acoperă caratita cu capac.
Se serveşte simplu, de post, sau ca garnitură la diverse fripturi.
sursa: bucataras.ro