Ziarul electronic al arădenilor

Orez cu praz şi măsline

Ingrediente:

o bucată de praz potrivită

200 gr. orez

100 ml. ulei de măsline

100 gr. măsline

un morcov

un vârf linguriţă busuioc

un vârf linguriţă ghimbir praf

o legătură de pătrunjel verde

sare, piper după gust

Mod de preparare:

Prazul curăţat, spălat se toacă mărunt şi se pune la călit în uleiul încins. Morcovul curăţat, spălat se rade pe răzătoarea mică şi se pune la călit peste praz.

Orezul spălat, scurs se adaugă peste praz şi morcov călind câteva minute. După 5 minute peste orez se pun 200 ml. apă caldă şi se lasă să fiarbă.

Când apa a scăzut se adaugă câte 200 ml. apă caldă de două ori. Când orezul este fiert se adaugă măslinele şi condimentele, pătrunjelul tocat mărunt, se opreşte focul şi se acoperă caratita cu capac.

Se serveşte simplu, de post, sau ca garnitură la diverse fripturi.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.