Ingrediente:
500 gr carne tocată
un kg cartofi
4 ouă
250 ml smântână
sare şi piper
două cepe
ulei
Mod de preparare:
Se pun cartofii la fiert în coajă aproximativ o oră. Când sunt fierţi se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se pune la călit în puţin ulei. Când devine sticloasă se adaugă carnea tocată. Se asezonează cu sare şi piper.
Se căleşte până când carnea îşi schimbă culoarea şi e pe sfert făcută. Într-o cratiţă se aşează un strat de rondele de cartofi, un strat de carne şi se repetă operaţiunea până se termină compoziţia, astfel încât deasupra să rămână un strat de cartofi.
Ouăle se bat ca la omletă cu un praf de sare şi smântână. Se adaugă în cratiţă peste restul compoziţiei. Se dă la cuptor pentru aproximativ 40-50 minute.
Se serveşte cu murături sau iaurt natural.
sursa: bucataras.ro