Ziarul electronic al arădenilor

Musaca de cartofi cu carne

Ingrediente:

500 gr carne tocată

un kg cartofi

4 ouă

250 ml smântână

sare şi piper

două cepe

ulei

Mod de preparare:

Se pun cartofii la fiert în coajă aproximativ o oră. Când sunt fierţi se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se pune la călit în puţin ulei. Când devine sticloasă se adaugă carnea tocată. Se asezonează cu sare şi piper.

Se căleşte până când carnea îşi schimbă culoarea şi e pe sfert făcută. Într-o cratiţă se aşează un strat de rondele de cartofi, un strat de carne şi se repetă operaţiunea până se termină compoziţia, astfel încât deasupra să rămână un strat de cartofi.

Ouăle se bat ca la omletă cu un praf de sare şi smântână. Se adaugă în cratiţă peste restul compoziţiei. Se dă la cuptor pentru aproximativ 40-50 minute.

Se serveşte cu murături sau iaurt natural.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.