Ziarul electronic al arădenilor

Mousse de iaurt cu sos de fructe

Ingrediente:

600gr. iaurt natural 0.1% grăsime

400 gr. frişcă bătută

100 gr. zahăr

miezul unei păstăi de vanilie

o linguriţă coajă portocală/lămâie

Sosul:

un kg. fructe de pădure/căpşuni

3 linguri zahăr

Mod de preparare:

Se amestecă iaurtul cu zahărul, vanilia, coaja de portocală sau lămâie. Peste amestec se toarnă frişca amestecând încet până se încorporează în totalitate.
Într-o sită se pune un tifon, se pune sita deasuprea unui castron şi se toarnă amestecul peste tifonul din sită. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă crema la frigider peste noapte.

Sosul:
Se pasează cu blenderul 700 gr. din fructele de pădure, se adaugă sosul obţinut peste bucăţile întregi de fructe, se toarnă zahărul peste şi se amestecă.

Se scoate mousse-ul de iaurt de la frigider, se pune pe un platou, se decorează cu o parte din sosul obţinut.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.