Ziarul electronic al arădenilor

Mâncare de spanac cu leurdă

Ingrediente:

două kg. spanac

3 cepe galbene

o legătură leurdă

jumătate legătură pătrunjel verde

100 ml ulei de măsline

4 linguri bulion

două linguri făină

sare

apă

cimbru, oregano

o crenguţă roşii cherry

Mod de preparare:

Se pune o oală cu apă  pe foc în care se adaugă o linguriţă sare, iar când apa începe să fiarbă se pun frunzele de spanac şi se lasă 3-5 minute, amestecându-le să se opărească.

Se punem uleiul la încins şi se adaugă ceapa şi câţiva stropi din zeama în care s-a opărit spanacul. Se înăbuşă ceapa până devine sticloasă, apoi se toacă spanacul mai mărunt şi se adaugă peste ceapa. Se amestecă apoi se adaugă o ceaşcă de zeamă, se acoperă vasul şi se lasă la foc mediu 15-20 de minute.

Se diluează bulionul cu puţină zeamă, se asezonează cu cimbru şi oregano, se adaugă peste spanacul din vas, după cele 15 minute de fiert. Leurda tocată mărunt se adaugă dupa 5 minute de la adăugarea bulionului.

Se desfac cele două linguri de făină în puţina zeamă şi se adaugă treptat peste spanacul din vas, mestecând continuu.

Se potriveşte de sare şi condimente, se adaugă crenguţa de roşii şi se mai lasă vasul la foc mic, acoperit cu capac.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.