Ingrediente:
două kg. spanac
3 cepe galbene
o legătură leurdă
jumătate legătură pătrunjel verde
100 ml ulei de măsline
4 linguri bulion
două linguri făină
sare
apă
cimbru, oregano
o crenguţă roşii cherry
Mod de preparare:
Se pune o oală cu apă pe foc în care se adaugă o linguriţă sare, iar când apa începe să fiarbă se pun frunzele de spanac şi se lasă 3-5 minute, amestecându-le să se opărească.
Se punem uleiul la încins şi se adaugă ceapa şi câţiva stropi din zeama în care s-a opărit spanacul. Se înăbuşă ceapa până devine sticloasă, apoi se toacă spanacul mai mărunt şi se adaugă peste ceapa. Se amestecă apoi se adaugă o ceaşcă de zeamă, se acoperă vasul şi se lasă la foc mediu 15-20 de minute.
Se diluează bulionul cu puţină zeamă, se asezonează cu cimbru şi oregano, se adaugă peste spanacul din vas, după cele 15 minute de fiert. Leurda tocată mărunt se adaugă dupa 5 minute de la adăugarea bulionului.
Se desfac cele două linguri de făină în puţina zeamă şi se adaugă treptat peste spanacul din vas, mestecând continuu.
Se potriveşte de sare şi condimente, se adaugă crenguţa de roşii şi se mai lasă vasul la foc mic, acoperit cu capac.
sursa: bucataras.ro