Ingrediente:
un dovlecel
un ardei gras
5-6 roșii
o mână bună de frunze de spanac
câteva fire de pătrunjel
optional o ceapă
5-6 căței de usturoi
4 linguri ulei
sare, piper, cimbru, paprika
Mod de preparare:
Curățați dovlecelul și tăiați-l cubulețe sau bastonașe, apoi puneți-l la călit în ulei într-o crăticioară. Între timp curățați și tăiați cubulețe ardeiul și rosiile (ceapa). După câteva minute adăugați totul peste dovlecei. Condimentați și lăsați să fiarbă la foc mic 10 minute. Adăugați frunzele de spanac spălate și tăiate mare, cățeii de usturoi curățati și feliați și mai lăsați să fiarbă încă 10 minute. Dacă mai trebuie puteți adăuga 50 ml apă clocotită sau puțin suc de roșii.
Se poate prepara și cu alte legume, vinete, cartofi, fasole verde, țelină, conopidă, mazăre, etc. Se servește ca atare sau ca garnitură.
sursa: bucataras.ro