Ziarul electronic al arădenilor

Mâncare de conopidă cu cartofi

Ingrediente:

o conopidă potrivită (700 gr)

2-3 cartofi medii

o ceapă

un ardei gras roșu

o lingură de ulei

sare, piper, boia iute

o foaie de dafin

o crenguță de cimbru

o lingură bulion

pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se toacă ceapa fin  . Se taie ardeiul gras  cubulețe . Cartofii se taie cuburi. Conopida se rupe buchețele. Se pune ceapa la călit în uleiul încins. Când începe să se înmoaie se adaugă ardeiul gras, cartofii și conopida. Se amestecă ușor câeva minute , apoi se stinge cu apă  cât să cuprindă legumele și se pune cimbru și foaia de dafin. Se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă 15 minute. Se adaugă  bulionul, sare, piper, boiaua iute și se mai lasă să fiarbă 5 minute. Se servește după ce s-a presărată cu pătrunjel verde.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.