Ingrediente:
400 gr. paste (orice fel)
350 ml. lapte
200 gr. brânză sărată
70 gr. unt
o lingură de făină
sare și piper (după gust)
Mod de preparare:
Pastele se pregătesc conform indicațiilor de pe pachet. După ce acestea s-au fiert, se lasă într-o sită să se scurgă foarte bine.
În tigaia rece se pune untul și se topește ulor la foc mijlociu, după care se adaugă lingura de făină și se amestecă foarte bine pentru a nu se forma cocoloașe. Când începe să facă ușor spumă, se adaugă laptele și se amestecă până când se îngroașă. Se condimentează după gust cu sare și piper. Se trage apoi tigaia de pe foc și se adaugă brânza rasă și se amestecă până când s-a topit. Peste sosul de brânză cald se pun pastele și se amestecă foarte bine pe foc mic până când pastele sunt complet acoperite de sos. Se servesc fie calde, fie reci.
sursa: bucataras.ro