Ziarul electronic al arădenilor

Macaroane cu brânză sărată

Ingrediente:

400 gr. paste (orice fel)

350 ml. lapte

200 gr. brânză sărată

70 gr. unt

o lingură de făină

sare și piper (după gust)

Mod de preparare:

Pastele se pregătesc conform indicațiilor de pe pachet. După ce acestea s-au fiert, se lasă într-o sită să se scurgă foarte bine.

În tigaia rece se pune untul și se topește ulor la foc mijlociu, după care se adaugă lingura de făină și se amestecă foarte bine pentru a nu se forma cocoloașe. Când începe să facă ușor spumă, se adaugă laptele și se amestecă până când se îngroașă. Se condimentează după gust cu sare și piper. Se trage apoi tigaia de pe foc și se adaugă brânza rasă și se amestecă până când s-a topit. Peste sosul de brânză cald se pun pastele și se amestecă foarte bine pe foc mic până când pastele sunt complet acoperite de sos. Se servesc fie calde, fie reci.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.