Ingrediente:
250 gr. macaroane
300 gr. brânză de burduf
sare
ulei de măsline
două ouă proaspete
iaurt apoximativ 100 de gr.
Mod de preparare:
Macaroanele se fierb în apă cu sare şi un strop de ulei aproximativ 10 minute. Câtă vreme acestea fierb, zdrobim brânza de burduf cu o furculiţă, batem cele două ouă şi le amestecăm cu iaurtul.
După ce macaroanele au fiert, se scurg şi se aseaza o treime din cantitatea de macaroane într-un vas termorezistent, care în prealabil a fost uns cu ulei de măsline. Peste se pune o treime din brânza de burduf şi un strop ulei de măsline. Se continuă operaţiunea până se termină cantitatea de brânza şi macaroane.
Deasupra se toarnă ouăle amestecate cu iaurtul.
Se serveşte tăiat în pătrăţele cu câte o lingură de iaurt deasupra.
sursa: bucataras.ro