Ziarul electronic al arădenilor

Iahnie de mazăre cu morcovi

Ingrediente:

un kg. mazăre congelată

două cepe mai mari

5 morcovi

două rădăcini de pătrunjel

o felie țelină

mărar verde

sare

o linguriță delicat

piper

100 ml. ulei

Mod de preparare:

Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Morcovii, pătrunjelul și țelina se curăță, se spală și se taie rondele. Apoi se pune uleiul într-o cratiță, se adaugă ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina și se pun la călit împreuna cu 100 ml apă.

Se lasă să se călească 10 minute după care se adaugă mazărea congelată, se amestecă ușor și se mai lasă 10 minute să se călească împreună cu morcovul și ceapa. Apoi se pun apă caldă atât cât să acopere mazărea, se potrivește de sare și piper și se lasă la foc mic să fiarbă.

Când mazărea este fiartă se adaugă mărarul, se mai lasă 3 minute, se ia de pe foc și se pasează cu  mixerul sau blenderul.

Se asezonează cu mărar verde și se servește cu garnitura dorită.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.