Ingrediente:
1.5 kg carne porc
un kg cartofi
4 cepe roșii
4 căței usturoi
4 linguri pasta ardei
2 morcovi
două linguri pastă roșii
două foi dafin
un ardei roșu
o felie țelină
o linguriță paprika roșie dulce
o linguriță pastă de ardei iuți roșii
o linguriță chimen pudră
o linguriță maghiran și cimbru uscat
100 ml ulei
sare, piper
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Legumele se curăță și se spală. Carnea se spală și se porționează. Se pune la călit în ulei carnea, iar când s-a evaporat lichidul și începe prăjirea se pune ceapa, usturoiul tocate mărunt. Se adaugă și morcovii, ardeiul și țelina tăiate cubulețe.
Se amestecă, se sărează și se pune pasta de roșii, chimenul, pasta de ardei iuți, paprika și mirodeniile.
Se adaugă 2 litri de apă, foile de dafin și se lasă la fiert 30-40 minute până carnea este aproape fiartă.
Se pun cartofii tăiați cuburi mari. Când sunt fierți cartofii se pune piperul și se ia de pe foc. Se servește cu multă verdeață și murături.
sursa: bucataras.ro