Ziarul electronic al arădenilor

Gulaș de porc

Ingrediente:

1.5 kg carne porc

un kg cartofi

4 cepe roșii

4 căței usturoi

4 linguri pasta ardei

2 morcovi

două linguri pastă roșii

două foi dafin

un ardei roșu

o felie țelină

o linguriță paprika roșie dulce

o linguriță pastă de ardei iuți roșii

o linguriță chimen pudră

o linguriță maghiran și cimbru uscat

100 ml ulei

sare, piper

pătrunjel verde

Mod de preparare:

Legumele se curăță și se spală. Carnea se spală și se porționează. Se pune la călit în ulei carnea, iar când s-a evaporat lichidul și începe prăjirea se pune ceapa, usturoiul tocate mărunt. Se adaugă și morcovii, ardeiul și țelina tăiate cubulețe.

Se amestecă, se sărează și se pune pasta de roșii, chimenul, pasta de ardei iuți, paprika și mirodeniile.

Se adaugă 2 litri de apă, foile de dafin și se lasă la fiert 30-40 minute până carnea este aproape fiartă.

Se pun cartofii tăiați cuburi mari. Când sunt fierți cartofii se pune piperul și se ia de pe foc. Se servește cu multă verdeață și murături.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.