Ingrediente:
două vinete
3 gogoșari
4-5 ardei grași roșii și galbeni
un dovlecel
3 cartofi
două cepe roșii
o căpățână de usturoi
3-4 roșii
ulei de măsline
sare, piper
dafin, busuioc, pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se coc gogoșarii, ardeii, vinetele și dovlecelul. Cartofii se taie sub formă de cuburi potrivite, ceapa se taie julien, iar usturoiul se toacă mărunt.
Roșiile se curăță de coajă, după care se taie cubulețe.
Legumele coapte se curăță de cotoare și de pielițe și se pun separat într-un bol, împreună cu zeama pe care au lăsat-o.
Se călește puțin ceapa, se adaugă cartofii, apoi legumele coapte, rupte fâșii, cu tot cu zeamă.
Se lasă să fiarbă în suc propriu.
Când sunt pătrunse bine se adaugă roșiile și usturoiul, după care se condimentează după gust.
La final se presară pătrunjel proaspăt și se servește.
sursa: bucataras.ro