Ingrediente:
o ceapă roșie
un cartof
3 ardei copți
o vânătă coaptă
un dovlecel
3 linguri ulei de măsline
3 linguri suc de roșii
sare, piper, o foaie de dafin
o legătură de pătrunjel verde
4 căței de usturoi
Mod de preparare:
Ceapa curățată, spălată și tăiată julien se pune la înăbușit în apă cu o lingură de ulei. Cartoful curățat, spălat și tăiat cuburi se adaugă peste ceapă.
Când cartoful este aproape fiert se adaugă vânăta și dovlecelul tăiat rondele.
Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se adaugă ardeiul copt tăiat fâșii, sucul de roșii, foaia de dafin și restul de ulei, lăsând să fiarbă încă 10 minute.
Se sărează, se piperează după gust.
Se stinge focul, se adaugă usturoiul curățat, pătrunjelul tocat și punem capacul.
Se servește atât cald cât și rece.
Lângă ghiveci se pune salata de ardei copt la servire.
sursa: bucataras.ro