Ziarul electronic al arădenilor

Ghiveci cu ardei copt

Ingrediente:

o ceapă roșie

un cartof

3 ardei copți

o vânătă coaptă

un dovlecel

3 linguri ulei de măsline

3 linguri suc de roșii

sare, piper, o foaie de dafin

o legătură de pătrunjel verde

4 căței de usturoi

Mod de preparare:

Ceapa curățată, spălată și tăiată julien se pune la înăbușit în apă cu o lingură de ulei. Cartoful curățat, spălat și tăiat cuburi se adaugă peste ceapă.

Când cartoful este aproape fiert se adaugă vânăta și dovlecelul tăiat rondele.

Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se adaugă ardeiul copt tăiat fâșii, sucul de roșii, foaia de dafin și restul de ulei, lăsând să fiarbă încă 10 minute.

Se sărează, se piperează după gust.

Se stinge focul, se adaugă usturoiul curățat, pătrunjelul tocat și punem capacul.

Se servește atât cald cât și rece.

Lângă ghiveci se pune salata de ardei copt la servire.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.