Ingrediente:
24 biscuiţi simpli
Budinca de caramel:
două pahare lapte
un pahar zahăr plus o lingură zahăr
două linguri făină
o lingură apă
Sirop:
o ceaşcă de cafea îndulcită
Mod de preparare:
Într-o crăticioară punem zahărul cu o lingură de apă la caramelizat la foc mic. Când s-a caramelizat stingem cu laptele şi lăsăm să fiarbă până când zahărul se topeşte iar. Amidonul se amestecă cu o lingură de zahăr. Când zahărul a devenit lichid, adăugăm treptat amidonul şi amestecăm continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloaşe. Fierbem până se îngroaşă, apoi dăm de-o parte.
După ce am făcut budinca, luăm o tavă de chec şi o tapetăm cu folie alimentară transparentă. Înmuiem fiecare biscuit în cafeaua îndulcită, şi aşezăm în tava de chec astfel încat să tapetăm partea de jos a tăvii.
Apoi turnăm jumătate din cantitatea de budincă, acoperim iar cu un strat de biscuiţi înmuiaţi în cafea, turnăm budinca rămasă şi acoperim iar cu un strat de biscuiţi.
Lăsăm să se răcească, apoi dăm tava la frigider pentru cel puţin două ore.
sursa: bucataras.ro