Ingrediente:
două vinete albe
două roşii de grădină
250 g mozzarella
8 felii jambon afumat
4 căţei de usturoi
ulei de măsline
sare, piper
Pentru sos:
3-4 căţei de usturoi
4 linguri iaurt
Mod de preparare:
Vinetele se spală iar apoi se taie felii până aproape de coadă. Se condimentează cu sare şi piper. Între feliile de vinete se pune câte o felie de roşie, una de jambon şi una de mozzarella. Se adaugă şi câteva feliuţe de usturoi. Se leagă vinetele cu sfoară de bucătărie şi se aşează în tava unsă cu ulei de măsline.
Se stropesc vinetele cu puţin ulei apoi acoperim cu folie şi dau la cuptor, la foc potrivit timp de o oră.
Cu 10 minute înainte de a fi gata se îndepărtează folia şi se lasă să se rumenească puţin.
Între timp se pregăteşte sosul. Se curăţă usturoiul şi se pisează apoi se adaugă iaurtul şi puţină sare. Se servesc vinetele calde, cu sos de iaurt şi usturoi.
sursa: bucataras.ro