Ziarul electronic al arădenilor

Evantai de vinete

Ingrediente:

două vinete albe

două roşii de grădină

250 g mozzarella

8 felii jambon afumat

4 căţei de usturoi

ulei de măsline

sare, piper

Pentru sos:

3-4 căţei de usturoi

4 linguri iaurt

Mod de preparare:

Vinetele se spală iar apoi se taie felii până aproape de coadă. Se condimentează cu sare şi piper. Între feliile de vinete se pune câte o felie de roşie, una de jambon şi una de mozzarella. Se adaugă şi câteva feliuţe de usturoi. Se leagă vinetele cu sfoară de bucătărie şi se aşează în tava unsă cu ulei de măsline.

Se stropesc vinetele cu puţin ulei apoi acoperim cu folie şi dau la cuptor, la foc potrivit timp de o oră.

Cu 10 minute înainte de a fi gata se îndepărtează folia şi se lasă să se rumenească puţin.

Între timp se pregăteşte sosul. Se curăţă usturoiul şi se pisează apoi se adaugă iaurtul şi puţină sare. Se servesc vinetele calde, cu sos de iaurt şi usturoi.

sursa: bucataras.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.