Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Dulceaţă de căpşuni

Ingrediente:

4 kg căpşuni

două kg zahăr

două plicuri de Gelfix

Mod de preparare:

Curăţăm fructele de codiţe, le spălăm cu grijă să nu se zdrobească (în două ape), aşezăm fructele în cratiţa în care vom fierbe dulceaţa şi le acoperim cu 1 – 1/2 kg zahăr. Le lăsăm până a doua zi să-şi lase siropul, punem cratiţa la foc potrivit până începe să fiarbă uşor. Reducem apoi focul la minim. Cantitatea rămasă de zahăr se amestecă cu praful din cele două plicuri de Gelfix, se adaugă peste dulceaţă, amestecăm cu grijă să nu zdrobim fructele şi din când în când adunăm spuma formată cu o spumieră. Lăsăm să fiarbă încet cca 60 min şi aşa fierbinte umplem borcanele pe care le-am sterilizat în avans. Acoperim borcanele până se răcesc complet (până a doua zi) şi le depozităm apoi în cămară.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.