Ingrediente:
4 kg căpşuni
două kg zahăr
două plicuri de Gelfix
Mod de preparare:
Curăţăm fructele de codiţe, le spălăm cu grijă să nu se zdrobească (în două ape), aşezăm fructele în cratiţa în care vom fierbe dulceaţa şi le acoperim cu 1 – 1/2 kg zahăr. Le lăsăm până a doua zi să-şi lase siropul, punem cratiţa la foc potrivit până începe să fiarbă uşor. Reducem apoi focul la minim. Cantitatea rămasă de zahăr se amestecă cu praful din cele două plicuri de Gelfix, se adaugă peste dulceaţă, amestecăm cu grijă să nu zdrobim fructele şi din când în când adunăm spuma formată cu o spumieră. Lăsăm să fiarbă încet cca 60 min şi aşa fierbinte umplem borcanele pe care le-am sterilizat în avans. Acoperim borcanele până se răcesc complet (până a doua zi) şi le depozităm apoi în cămară.
sursa: bucataras.ro