Ziarul electronic al arădenilor

Dovlecei a la grec

Ingrediente:

600 gr dovlecei

o ceapă medie

o lingură făină albă

150 ml apă

4-5 fire mărar

două linguri suc de lămâie

4 linguri ulei

sare, piper

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii de coajă şi de seminţe şi se taie cuburi. Se toacă ceapa mărunt. Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa până se înmoaie. Se adaugă făina, se amestecă până se absoarbe în ulei şi se prăjeste maxim un minut.

Se adaugă cubuleţele de dovlecel, sare şi piper după gust şi apa şi se amestecă.

Se pune capacul pe oală şi se fierbe înăbuşit, la foc mic, timp de 15-20 minute. Se opreşte focul şi se adaugă în mâncare mărarul tocat fin şi sucul de lămâie.

Se serveşte cu pâine prăjită.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.