Ziarul electronic al arădenilor

A fost lansată o platformă online cu informaţii privind realităţile sociale româneşti

monitorul socialFriedrich-Ebert-Stiftung România a lansat o platformă online care le oferă tuturor celor interesaţi posibilitatea de a-şi forma opinii documentate, fundamentate pe date şi pe informaţii provenind din surse oficiale cu privire la realităţile sociale româneşti, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, platforma este accesibilă la adresa www.monitorsocial.ro şi poate fi folosită ca o resursă informaţională, unde pot fi găsite diverse informaţii despre felul în care e distribuită sărăcia şi bogăţia, despre structura pieţei muncii, despre decalajul dintre diferitele regiuni şi decalajul/disparitatea dintre România şi alte ţări.

„Monitorul poate fi utilizat şi ca un instrument de informare – info-graficele noastre pot fi distribuite pe reţelele de socializare, pot fi folosite de către presă şi de către toţi cei interesaţi. Nu în ultimul rând, Monitorul Social se vrea o platformă interactivă, unde puteţi schimba opinii şi exprima păreri“, se menționează în comunicatul de presă.

Aceeaşi sursă menţionează că platforma îşi propune să aibă un caracter interactiv şi să stimuleze dezbaterea informată.

„Monitorul Social conţine şi un forum de discuţii, în care periodic vom propune spre dezbatere diverse teme, invitând utilizatorii să vină cu opinii pro sau contra. Prima temă de dezbatere este legată de modalitatea de impozitare în România – cotă unică vs cote progresive de impozitare“, se mai arată în comunicat.

Vor fi puse la dispoziţia celor interesaţi cifre la zi cu date şi informaţii noi, care vor reflecta ultimele evoluţii, cele mai recente rezultate ale diverselor cercetări sau alte date relevante.

„Cum stă România la capitolul sărăcie, analfabetism, inegalitate? Sunt românii fericiţi? Care e situaţia educaţiei? Şi, mai ales, cum se poziţionează România faţă de alte state din UE şi din regiune? Monitorul Social oferă o secţiune ce conţine 14 indicatori-cheie anuali şi mici naraţiuni statistice care oferă o imagine a profilului socio-economic al României şi a poziţiei acesteia printre alte state din vestul Europei, dar şi din regiune.

Friedrich-Ebert-Stiftung România vă pune la dispoziţie informaţii despre rata de sărăcie, despre structura ocupării, despre numărul de accidente rutiere, abandonul şcolar şi alte astfel de informaţii“, se mai arată în comunicatul de presă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.