Ingredente:
10 ouă
300 g zahăr
un litru de lapte
esenţă de rom
o păstaie de vanilie
10 căpşuni pentru servire
două picături esenţă de migdale
sucul de la două portocale mari
Mod de preparare:
Fierbem laptele împreună cu păstaia de vanilie. Separat mixăm albuşurile împreună cu 200 g de zahăr şi cu esenţele, până obţinem o spumă tare. Adăugăm apoi gălbenuşurile şi sucul de la cele două portocale şi omogenizăm. Peste spuma astfel obţinută turnăm laptele.
Restul de zahăr îl punem într-un vas de termorezistent, la foc mic, amestecând din când în când, pentru a se carameliza în întregime. Tapetăm uniform pereţii vasului cu zahărul caramelizat Turnăm apoi compoziţia de lapte şi ouă peste zahărul caramelizat şi o adaugăm în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 40 – 50 de minute. Se serveşte rece, cu căpşuni.
sursa: bucataras.ro