Site-ul nostru web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți și personaliza experiența și pentru a afișa reclame (dacă există). Site-ul nostru web poate include, de asemenea, cookie-uri de la terți precum Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Ne-am actualizat Politica de confidențialitate. Vă rugăm să faceți clic pe butonul pentru a verifica Politica noastră de confidențialitate.

Cremă de zahăr ars cu căpşuni

Ingredente:

10 ouă

300 g zahăr

un litru de lapte

esenţă de rom

o păstaie de vanilie

10 căpşuni pentru servire

două picături esenţă de migdale

sucul de la două portocale mari

Mod de preparare:

Fierbem laptele împreună cu păstaia de vanilie. Separat mixăm albuşurile împreună cu 200 g de zahăr şi cu esenţele, până obţinem o spumă tare. Adăugăm apoi gălbenuşurile şi sucul de la cele două portocale şi omogenizăm. Peste spuma astfel obţinută turnăm laptele.

Restul de zahăr îl punem într-un vas de termorezistent, la foc mic, amestecând din când în când, pentru a se carameliza în întregime.  Tapetăm uniform pereţii vasului cu zahărul caramelizat  Turnăm apoi compoziţia de lapte şi ouă peste zahărul caramelizat şi o adaugăm în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 40 – 50 de minute. Se serveşte rece, cu căpşuni.

sursa: bucataras.ro

By Actualități Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Știri similare

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.