Ingrediente:
un litru lapte
două gălbenușuri
200 gr. făină
30 gr. unt
150 gr. ricotta
100 gr. spanac
sare
piper
100 gr. cașcaval
100 ml smântână
Mod de preparare:
Clatitele:
Gălbenușurile se amestecă cu făina, se adaugă laptele și se amestecă până se obținem un aluat de clătite.
Se prăjesc clătitele până e gata aluatul.
Spanaculse fierbe la abur.
Umplutura:
Se amestecă ricotta cu spanacul tăiat mărunt. Se adaugă sare și piper.
Se umplu clătitele cu această umplutură. Se împatură clătitele în patru și se așează într-o formă dreptunghiulară.
Sosul:
Smântâna se amestecă cu cașcavalul tăiat mărunt. Se toarnă peste clătite și se dau la cuptor la 180° cam 20 minute, până se rumenesc.
Se servesc calde.
sursa: bucataras.ro